| | Utile

Medicul Specialist Dentist-De ce el

Problemele de sănătate orală sunt foarte variate și de multe ori necesită o colaborare și o expertiză pe mai multe ramuri ale stomatologiei.

Astfel, odată cu evoluția tehnicilor de tratament, mulți medici dentiști au ales să se perfecționeze și să urmeze programe suplimentare de pregătire în țară sau în străinătate (rezidențiat, masterate, competențe, doctorate etc.) devenind astfel după mulți ani de studiu medici dentiști SPECIALIȘTI.

Specializările pe care le poate urma un medic stomatolog sunt: stomatologia generală, ortodonția, chirurgia dento – alveolară, endodonția, pedodonția, parodontologia, protetica dentară.

Medicul specialist în stomatologie generală se ocupă de punerea diagnosticului, realizarea unui plan de tratament, tratarea afecțiunilor de complexitate mică și medie, iar atunci când este nevoie îndrumă pacientul către colegii din alte specialități.

Medicul specialist ortodont se ocupă de corectarea anomaliilor de poziție dentară și a incongruențelor dento maxilare. El utilizează diferite dispozitive cum ar fi aparatele ortodontice fixe și mobile pentru a îmbunătați atât estetic cât și funcțional dantura pacienților.

Medicul specialist în chirurgie dento – aleveolară realizează manopere chirurgicale mai complexe cum ar fi: extracția dinților incluși, semiincluși, a molarilor de minte, inserarea implanturilor, etc.

Medicul specialist endodont este cel care se ocupă cu tratamentul canalelor dentare, ce presupune în general curățarea și obturarea acestora. Un tratament endodontic corect ralizat poate salva dintele de la extracție.

Medicul specialist pedodont se ocupă cu rezolvarea problemelor de sănătate orală în randul copiilor. El execută diferite tratamente adaptate nevoilor celor mici, atât pentru dinții de lapte, cât și pentru cei definitivi.

Medicul specialist parodontolog se ocupă cu prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor parodontiului (sistem ce susține dinții în oasele maxilare) cum ar fi: gingivite, boala parodontală.

Mdicul specialist protetician realizează restaurarea protetică a dinților naturali. Mai exact înlocuiește dinții lipsă sau îi restaurează pe cei afectați prin diferite elemente protetice cum ar fi: coroane dentare, punți dentare, fațete, proteze mobile. În colaborare cu medicul implantolog poate realiza reabilitări protetice de diferite feluri, ancorate pe implanturi dentare.

Prin urmare, medicul specialist tratează la cel mai înalt nivel doar afecțiunile din ramura stomatologiei ce face parte din competența sa. De exemplu, un medic specialist ortodont nu va realiza tratamente de canal (endodonție), așa cum nici medicul endodont nu va insera implanturi dentare.

Astfel se creează posibilitatea excelenței pentru fiecare ramură stomatologică în parte.

Clinica RB Dental este singura pe plan local cu o echipă de medici specializați pe diferite domenii. Pacienții pot găsi rezolvarea tuturor problemelor de sănătate orală într-un singur loc, economisind timp și beneficiind de asistență stomatologică de cea mai bună calitate.

Distribuie și tu acest articolLasă un comentariu: